Övervakad larmöverföring

Om ni inte redan uppgraderat er larmkommunikation, så är det hög tid

Tillhör du dem som fortfarande kör larmöverföring via analog telelinje och funderar på att gå över på IP telefoni? Då är det dags att hitta en lösning.

Många tekniker finns för att kommunicera larm till en mottagare. Det finns några som är bra och säkra och många som inte är det! Vi går inte in på alla utan gör det lätt för oss.

PSTN (Public Switched Telephone Network) eller vanlig analog telelinje, den som alla förr hade hemma när man skulle ringa till vänner och bekanta. Den ledningen har installatörer av larmanläggningar använt sig av i årtionden, kostar ju inget extra, då man redan har den. Nu börjar dock telebolagen att sakta sluta med att erbjuda möjligheten till analoga abonnemang eller höjer avgifterna för att locka över kunder att köra ex. IP telefoni.

En krånglande teleledning som man felanmäler till teleoperatören / nätägaren (som är kopplat till larmet) kan komma att ”kosta mer än det smakar” att få åtgärdad.  Säg istället upp abonnemanget och investera i en modern, flexibel och driftsäker teknik. Våra lösningar är INTE märkesbundna! Det spelar ingen roll vilket märke du har på centralapparaten, bara den har en uppringare, då kan vi kostnadseffektivt hjälpa er!

Om ett analogt abonnemang sägs upp så slutar befintliga system att kommunicera med larmcentralen. Vem tänker på att larmet är kopplat på telelinjen? Inte många faktiskt. Många säljare av bredbands abonnemang eller IP telefoni lösningar ”glömmer” fråga eller informera om problemen med larmöverföring.

-”Men kan man inte koppla larmet till mitt ADLS modem eller mitt nätverk, eller IP telefoni?” NEJ! Tänk på att all typ av kommunikation går ned vid ett strömavbrott, om ex. en router, ADSL-modem saknar backupström. Dessutom kan inte analoga signaler skickas digitalt om man inte har rätt produkter. All larmöverföring skall vara certifierad och övervakad

DALM är en fantastisk produkt som kan mer än bara skicka larm till larmcentral.

Våra certifierade lösningar som kopplas in i larmanläggningen, är inte beroende av telelinjen, vilket bredbandsbolag ni använder eller strömkälla. Går strömmen, inga problem, lösningarna som vi erbjuder, ser larmet till att strömsätta, så att kommunikationen fungerar lika länge som larmet är aktivt.

Det bästa är att larmöverföringen nu också övervakas! Inte som tidigare när man använde telelinjen, där man bara lokalt på platsen kunde se om telelinjen var borta.

Vi har sedan många år tillbaka samarbete med de ledande aktören för larmsändare och tjänster för larmöverföring, Addsecure (f.d. Safetel, Multicom som även köpt upp Dualtech, Chiron m.fl.) som tillhandahåller certifierade produkter.

Våra sändare hottar lätt upp din gamla anläggning till en toppmodern larmöverförings spruta. som skickar larmen via GPRS eller om man så vill eller både via GPRS och det lokala nätverket för att höja säkerheten ytterligare. Övervakningen av sändaren sker efter den larmöverföringsklass man önskar. Högre säkerhet genererar i högre månadsavgifter. Vilken nivå man skall lägga sig på tar man enklast en dialog med oss om.

Här finns mer information som vi försöker nå ut med: Läs mer.

Här finns även information kring utfasningen av 2G och 3G nätet: Läs mer och här IT & Telekomföretagens egna ord om utfasningen Läs mer.